Atlas Corporation
Atlas Corporation

За нас

www.avionskikarti.mk сајтот е сопственост на
Т.А. АТЛАС КОРПОРЕЈШН со седиште во Скопје, ул. 27 Март бр.10, основана од тим со петнаесетгодишно искуство.

Агенцијата поседува лиценца „А“ за вршење на туристичка дејност, издадена од Министерството за Економија на Република Македонија.

Атлас Корпорејшн е член на CKTM (Стопанска Комора за Туризам на Македонија), IATA (Интернационална Авио Транспортна Асоцијација) и член во BSP IATA Македонија.

Атлас Корпорејшн е компанија со 100% Македонски акционер. Во агенцијата работи искусен и обучен тим, кој претставува база за нашето професионално и квалитетно работење. Сите наши вработени имаат универзитетска диплома и IATA сертификати.

info@avionskikarti.mk

Услови и правила

Ве молиме да ги прочитате условите и правилата на користење пред употреба на веб сајтот www.avionskikarti.mk

Веб сајтот www.avionskikarti.mk е овозможен од страна на T. A. Атлас Корпорејшн, со седиште ул. 27 Март , бр.10, 1000 Скопје, Македонија.
Ве молиме, целата комуникација која со однесува на корисничките услуги испратете ги на наведената адреса.

Вие се согласувате со Условите и Правилата при користење на оваа веб страница, без квалификации.
Доколку не се согласувате со сите Услови и Правила, забрането Ви е користење на веб сајтот на било кој начин.

Веб сајтот www.avionskikarti.mk не гарантира дека информациите (вклучувајќи ги цените, описите и деталите) се без грешки или пропусти, но ќе направи обид да ги промени или корегира истите веднаш штом бидат воочени.

Веб сајтот www.avionskikarti.mk не превзема никаква одговорност во врска со невозможност на користење или пристапување кон веб сајтот во било кое време, или било какви прекини во пристапот и исто така прекин при вршење на трансакции.

Веб сајтот www.avionskikarti.mk го задржува правото да ги менува или ажурира Условите и правилата периодично без претходно да го извести корисникот.

Terms & Conditions

Обврски на корисникот на веб сајтот www.avionskikarti.mk

Корисникот мора да е над 18 годишна возраст и да има легален статус.

Корисникот гарантира дека сите информации доставени за него или членови од неговото семејество се вистинити и точни.

Веб страницата не смее да биде користена за шпекулативни, лажни резерваации или со цел на измама.

Пренос на заканувачки, навредливи, порнографски, политички, или расистички материјали или било кој друг незаконски материјал е стриктно забрането.

Веб сајтот или било која содржина не смее да биде изменувана, копирана, пренесувана, дистрибуирана, продадена, прикажана, лиценцирана или репродуцирана на било кој начин од Ваша страна.

F.A.Q

Багаж

Редовните европски дестинации најчесто имаат дозволен багаж 1парче од 20кг, за прекуокеански дестинации 1 до 2 парчиња од 23кг зависно од авиокомпаниите, но подетално е наведено дали е вклучено или не кога правите резервација.
Доплата за дополнителен багаж кај редовните авио-превозници најчесто е 1кг=5еур секогаш според компаниските регулативи.

Сите парчиња багаж мора соодветно да бидат спакувани во доволно цврсти куфери или слични торби за да бидат безбедно транспортирани. Секое парче багаж мора да има име, презиме и адреса на патникот.

На патниците им е дозволено да понесат со себе и едно мало парче рачен багаж кој се носи со себе во патничката кабина.

Baggage

Често поставувани прашања

Дали можам да направам вистинска резервација за авионски карти, хотели и рент-а-кар?

Сајтот www.avionskikarti.mk го користи најпознатиот светски електронски систем за резервации Amadeus.
Секоја направена резервација е реална, и вие автоматски ќе добиете потврда по електронска пошта.

Дали цената што ја гледам е цената што ќе ја платам?

Да, цената е целосно транспарентна и нема други скриени трошоци како кај други портали.
Кога правите резервација, во делот Преглед на цената, може да ги погледнете сите ставки што ја сочинуваат крајната цена.

Што откако ќе направам резервација?

Откако ќе ја направите резервацијата, ние ќе го провериме статусот на вашата резервација и ќе ве контактираме преку електронска пошта или телефон во најбрз можен рок (најчесто во наредните 24 часа).
Доколку добиеме потврда и уплата истата ќе биде реализирана.

Како да направите резервација може да прочитате тука.

Дали можам да платам онлајн?

Во моментов не е овозможено плаќање онлајн, но се работи на тоа и наскоро ќе биде овозможено.
Вие само правите реална резервација, ве контактираме, се врши уплата и после се издава електронска карта.
Уплатата може да биде директно во агенција или на жиро сметка.

Што значи електронка карта?

Тоа е електронска верзија на патниот документ заведен во системот на авиомпанијата со која што се лета. Истиот не е задолжителен да биде во присуство на патникот. За потврда на патникот е задолжително да се носи патната исправа со себе.

Контакт
Улица: 27 Март бр. 10
1000 Скопје
Македонија

АВИОНСКИ КАРТИ

Пребарај ја најголемата база на авионски карти.